Als ondernemer of DGA wenst u
ookte kunnen genieten van het leven
als u met pensioen gaat.

Uw oudedagsvoorziening wilt u dan ook goed geregeld hebben. Dit kan via DGA-pensioen
in eigen beheer, oudedagsvoorziening voor de ondernemer en/of een pensioenverzekering.

Verder wilt u antwoord op vragen als: ‘Wanneer kan ik met pensioen en heb ik dan wel voldoende inkomen?Blijft mijn gezin qua inkomen goed achter bij mijn arbeidsongeschiktheid of overlijden? Als ik een pensioengat heb, hoe kan ik deze dan dichten?’

Esendam Fiscaal Advies is ook ondernemer en begrijpt daarom uw belangen en wensen goed. Wij brengen uw wensen in kaart en uw huidige en toekomstige inkomens- en vermogenspositie. Vervolgens komen wij in begrijpelijke taal met een concreet en bondig advies. Hierbij geven wij ook aan waar de risico’s zitten en geven antwoord op bovenstaande vragen. Daarnaast kunnen wij uw pensioenpositie en de daarbij horende vermogensopbouw jaarlijks monitoren. Indien nodig kan op basis van ons advies bijgestuurd worden om alsnog te komen tot het door u gewenste (pensioen)inkomen.

Heeft u een berekening voor DGA-pensioen in eigen beheer en/of een stamrechtberekening nodig, dan kunt u dit bij veel partijen laten uitvoeren. Esendam Fiscaal Advies gaat echter een stap verder. Afgezien dat wij snel en zorgvuldig alle mogelijke pensioenberekeningen voor u maken, geven wij u ook een update over de stand van zaken en eventuele aandachtspunten en optimaliseringsmogelijkheden.

Ook kunt u bij ons terecht voor berekeningen en/of advies in het kader van:

 

  • keuze van het soort pensioen
  • samen te stellen pensioenovereenkomst
  • echtscheiding en pensioen
  • uitkeringsfase pensioen
  • inzicht in mijn pensioen
  • second opinion pensioen